Κτίριο Προς Πώληση

Άγιος Δημήτριος, Θεσσαλονίκη - Κέντρο

Βασικές πληροφορίες

Κωδικός ακινήτου
722522
Τύπος
Κτίριο
Τιμή
1.950.000€
Εμβαδόν
1.300 τ.μ.
Τιμή / τ.μ.
1.500€
Έτος κατασκευής
1932
Περιοχή
Άγιος Δημήτριος, Θεσσαλονίκη - Κέντρο

Περίληψη

Θεσσαλονίκη, Άγιος Δημήτριος: Πωλείται Κτίριο 1300τ.μ.5 επιπέδων. Το ακίνητο έχει την παρακάτω διαρρύθμιση χώρων:Ημιώροφος 300τμ 1ος 300τμ 2ος 300τμ 3ος 300τμ  Δώμα 120 τμ. Τιμή 1950.000€ | Κωδικός Ακινήτου: #722522

Χαρακτηριστικά

Όροφος: Ισόγειο
Επίπεδα: 5
Υπνοδωμάτια: 0
Ασανσέρ

Τοποθεσία ακινήτου

Συγκοινωνία
Σχολεία

Λίγα λόγια για την περιοχή του ακινήτου

Άγιος Δημήτριος, Θεσσαλονίκη - Κέντρο

H οδός Αγίου Δημητρίου στη πραγματικότητα λεωφόρος, είναι ένας οδικός άξονας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Αποτελεί την μεγαλύτερη σε μήκος λεωφόρο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ... περίπου 4 χιλιομέτρων. Ξεκινάει από την οδό Λαγκαδά και διασχίζοντας όλο το βόρειο κέντρο της πόλης καταλήγει στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη στην Άνω Τούμπα. Διασταυρώνεται με σημαντικούς άξονες όπως η Ηφαιστίωνος, η Ελευθερίου Βενιζέλου, η Εθνικής Αμύνης και η Κατσιμίδη. Στην οδό αυτήν βρίσκεται και η ιστορική εκκλησία του Αγίου Δημητρίου.
Ο Ναός του Αγίου Δημητρίου είναι αφιερωμένος στον Άγιο Δημήτριο, τον πολιούχο της πόλης. Βρίσκεται στην ομώνυμη οδό και είναι πεντάκλιτη βασιλική του «ελληνιστικού τύπου», αλλά με πολλά ιδιαίτερα και σπάνια χαρακτηριστικά σε σχέση με άλλους ναούς της ίδιας περιόδου στην Ελλάδα. Διαθέτει εγκάρσιο κλίτος και πλούσιο ζωγραφικό και μαρμάρινο διάκοσμο με περίτεχνα κιονόκρανα. Στο υπόγειο του ναού βρίσκεται ο χώρος μαρτυρίου του Αγίου. Από τα ψηφιδωτά του, ξεχωρίζει αυτό που απεικονίζει τον ίδιο τον Άγιο με δύο μικρά παιδιά και ένα άλλο, που απεικονίζει τον Άγιο ανάμεσα στον επίσκοπο και στον έπαρχο, οι οποίοι ανακαίνισαν το ναό τον 7ο αι.

Εμφάνιση περισσότερων Απόκρυψη

Μάθετε για το ακίνητο

Στοιχεία επικοινωνίας