Βιοτεχνικός χώρος Προς Ενοικίαση

Σταυρούπολη, Θεσσαλονίκη - Περιφ. Δήμοι

Βασικές πληροφορίες

Κωδικός ακινήτου
720305
Τύπος
Βιοτεχνικός χώρος
Τιμή
1.900€
Εμβαδόν
1.582 τ.μ.
Τιμή / τ.μ.
1€
Έτος κατασκευής
1968
Περιοχή
Σταυρούπολη, Θεσσαλονίκη - Περιφ. Δήμοι

Περίληψη

Θεσσαλονίκη, Σταυρούπολη με άμεση πρόσβαση στην εσωτερική περιφερειακή : Ενοικιάζεται σε Κτίριο επαγγελματικών χώρων:  Ολος ο 5ος όροφος με  εμβαδόν  1582τμ,[1450 καθαρα] ..Το κτίριο διαθέτει ασανσέρ και ράμπα φορτοεκφόρτωσης, καθώς  και πάρκινγκ στον περιβάλλοντα χώρο. Τιμή 1900€ | Κωδικός Ακινήτου: #720305 ** **

Χαρακτηριστικά

Όροφος: 5
Επίπεδα: 1
Υπνοδωμάτια: 0
Ασανσέρ
Ρετιρέ

Τοποθεσία ακινήτου

Συγκοινωνία
Σχολεία

Σχετικά ακίνητα

Λίγα λόγια για την περιοχή του ακινήτου

Σταυρούπολη, Θεσσαλονίκη - Περιφ. Δήμοι

Η Σταυρούπολη (υψόμ. 50μ., 46.008 κάτοικοι) είναι περιοχή του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης και αποτελεί την έδρα του Δήμου Παύλου Μελά. Βρίσκεται στη βορειοδυτική πλευρά της ... δρόμο που οδηγεί ανατολικά προς Καβάλα.

Σύμφωνα με την Απογραφή του 2011, ο πληθυσμός του Δήμου Παύλου Μελά ανέρχεται σε 98.870 κατοίκους και αποτελεί τον τρίτο πληθυσμιακά μεγαλύτερο Δήμο του πολεοδομικού συγκροτήματος, μετά τον Δήμο Θεσσαλονίκης και τον Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου. Ως έδρα του νέου Δήμου ορίστηκε η Σταυρούπολη.Τα αρχαιολογικά ευρήματα που έχουν βρεθεί στην περιοχή της Ομόνοιας μαρτυρούν ότι η ιστορία της περιοχής ξεκινά κατά την νεολιθική εποχή. Η Σταυρούπολη, δυτική ύπαιθρος της Θεσσαλονίκης αλλάζει μορφή μετά το 1914 με την οργανωμένη εγκατάσταση ανθρώπων και τη δημιουργία οικισμών. Πρόσφυγες από τη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Μικρά Ασία (Ιωνία, Καππαδοκία, Ικόνιο-Λυκαονία, Πόντος, Βιθυνία) εγκαθίστανται στην περιοχή, η οποία τότε ονομαζόταν Λεμπέτ, από ένα τσιφλίκι που βρισκόταν λίγα χιλιόμετρα βορειότερα. Το όνομα Σταυρούπολη επελέγη από τους πρόσφυγες καθώς είχαν φτάσει πρώτη φορά στην περιοχή ανήμερα της εορτής του Τιμίου Σταυρού στις 14 Σεπτεμβρίου. Η ονομασία αυτή τελικα καθιερώθηκε από το 1932. Στη δεκαετία 1950-1960 με το κύμα της αστυφιλίας, ο πληθυσμός της περιοχής αυξάνεται ραγδαία. Το Δημαρχείο Παύλου Μελά στεγάζεται στο χαρακτηριστικό κόκκινο κτίριο, στην οδό Καραολή & Δημητρίου με Λαγκαδά, και αποτελεί τοπόσημο της περιοχής. Στη Σταυρούπολη βρίσκεται επίσης και ο Καθολικός Ναός του Αγίου Βικεντίου των Λαζαριστών.

Εμφάνιση περισσότερων Απόκρυψη

Μάθετε για το ακίνητο

Στοιχεία επικοινωνίας