Μονοκατοικία Προς Πώληση

Βασιλικά, Θεσσαλονίκη - Περιφ. Δήμοι

Βασικές πληροφορίες

Κωδικός ακινήτου
723145
Τύπος
Μονοκατοικία
Τιμή
290.000€
Εμβαδόν
350 τ.μ.
Τιμή / τ.μ.
829€
Υπνοδωμάτια
5
Έτος κατασκευής
1990
Περιοχή
Βασιλικά, Θεσσαλονίκη - Περιφ. Δήμοι

Περίληψη

Βασιλικά, Γαλαρινός: Πωλείται Μονοκατοικία 350τ.μ. σε οικόπεδο  ελαιώνα 6.500τ.μ. 3 επιπέδων ( Ισόγειο 100 τ.μ - 1ος όροφος 100 τ.μ - και ημιυπόγειο 150 τ.μ)  με ατομική θέρμανση πετρελαίου. Αποτελείται από 5  υπνοδωμάτια,  1 σαλόνι, 1 κουζίνα, 1 μπάνιο και 2 WC. Είναι κατασκευασμένη το 1990, βαμμένη και διαθέτει ωραία θέα, συνθετικά κουφώματα με διπλά τζάμια, πόρτα ασφαλείας, δάπεδα από μάρμαρο & ξύλο, τζάκι, αποθήκη και γεώτρηση.  Τιμή 290.000€ | Κωδικός Ακινήτου: #723145 -------------------

Χαρακτηριστικά

Όροφος: Ισόγειο
Επίπεδα: 3
Υπνοδωμάτια: 5
Μπάνια: 1
WC: 2
Κουζίνες: 1
Σαλόνια: 1
Μερικώς ανακαινισμένο
Θέρμανση: Ατομική
Πετρέλαιο
Κουφώματα: Συνθετικά
Διπλά τζάμια
Τύπος δαπέδων: Μάρμαρο - Ξύλο
Εμβαδό οικοπέδου: 6500 τ.μ.
Τζάκι
Εσωτερική σκάλα
Πόρτα ασφαλείας
Διαμπερές
Βαμμένο
Aποθήκη
Θέα
Ενεργειακή κλάση: Ζ
Προσανατολισμός: Ανατολικομεσημβρινός

Τοποθεσία ακινήτου

Συγκοινωνία
Σχολεία

Σχετικά ακίνητα

Λίγα λόγια για την περιοχή του ακινήτου

Βασιλικά, Θεσσαλονίκη - Περιφ. Δήμοι

Τα Βασιλικά είναι κωμόπολη του νομού Θεσσαλονίκης και ανήκει στο Δήμο Θέρμης. Ο οικισμός της Λακκιάς, [1], απέχει 7 χιλιόμετρα. Έχει πραγματικό πληθυσμό 3.762[2] κατοίκους ... πρώτη γνωστή αναφορά του ονόματος στις πηγές ανάγεται στο έτος 1094 και προέρχεται από αγιορείτικο έγγραφο. Σε όλη τη διάρκεια της τουρκοκρατίας αποτελούσε ένα από τα σημαντικότερα χωριά του ναχιγιέ της Καλαμαριάς και ανήκε στα λεγόμενα χωριά των αλατάδων. Κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της οθωμανικής περιόδου το χωριό έγινε βακούφι που υπαγόταν στο Ατίκ τζαμί της Θεσσαλονίκης. Σε όλη τη διάρκεια της οθωμανικής κυριαρχίας ανήκε διοικητικά στο ναχιγιέ της Καλαμαριάς[3].

Το 1821 τα Βασιλικά συμμετείχαν στην επανάσταση της Χαλκιδικής και υπέστησαν ολοκληρωτική καταστροφή. Στις 10 Ιουνίου 1821 διεξήχθη η Μάχη των Βασιλικών, όπου έπεσε μαχόμενος ο Καπετάν Στάμος Χάψας με 68 αγωνιστές. Σημαντικός αγωνιστής του 1821 από τα Βασιλικά ήταν ο Αθανάσιος Μόσχου γεννημένος το 1795 καθώς επίσης και οι Γεώργιος Αθανασίου, Δημήτριος Ιωάννου, Γεώργιος Λιάπης, Νικόλαος Νέστωρος, Νικόλαος Ράπτης, Άνθιμος Στέριου, Αδαμάντιος Φίλης και Βασίλειος Κοτζιόγλου με τους γιους του Αναστάσιο και Δημήτριο[4]. Μέλος της Φιλικής Εταιρείας ήταν επίσης, ο Αθανάσιος Κοτζιάς. Κατά τη διάρκεια του Μακεδονικού Αγώνα σπουδαία ήταν οι προσφορά των Βασιλικιωτών με σπουδαιότερους αγωνιστές, τους οπλαρχηγούς Ηρακλή Πατίκα και Χρήστο Αναγνωστούδη.

Τα Βασιλικά βρίσκονται νοτιοανατολικά της Θεσσαλονίκης, στην κοιλάδα του Ανθεμούντα. Το γυμνάσιο του φημίζεται σε όλη την Ελλάδα κυρίως για το καλλιτεχνικό του εργαστήριο και για την εικαστική έκθεση με την ονομασία "Μήλον της Εριδος". Λίγα χιλιόμετρα έξω από τα Βασιλικά βρίσκεται η βυζαντινή Μονή Αγίας Αναστασίας Φαρμακολυτρίας και το Μνημείο προν τιμήν του Καπετάν Χάψα και των πεσόντων της Μάχης των Βασιλικών στις 10 Ιουνίου 1821.

Εμφάνιση περισσότερων Απόκρυψη

Μάθετε για το ακίνητο

Στοιχεία επικοινωνίας