Οικόπεδο Προς Πώληση

Νέα Τρίγλια, Τριγλία, Χαλκιδική

Βασικές πληροφορίες

Κωδικός ακινήτου
729884
Τύπος
Οικόπεδο
Τιμή
45.000€
Εμβαδόν
529 τ.μ.
Τιμή / τ.μ.
85€
Απόσταση από θάλασσα
μέτρα
Περιοχή
Νέα Τρίγλια, Τριγλία, Χαλκιδική

Περίληψη

Χαλκιδική, Νέα Τρίγλια: Πωλείται Οικόπεδο 529τ.μ. μέσα στο χωριό  με συντελεστή δόμησης 0.6, τετραγωνικά δόμησης 317τ.μ.. .Τιμή 45.000€ | Κωδικός Ακινήτου: #729884

Χαρακτηριστικά

Συντελεστής Δόμησης: 0.6

Τοποθεσία ακινήτου

Συγκοινωνία
Σχολεία

Λίγα λόγια για την περιοχή του ακινήτου

Τριγλία, Χαλκιδική

Η Νέα Τρίγλια είναι κωμόπολη, δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου Νέας Προποντίδας (Ν. 3852/2010, Πρόγραμμα "Καλλικράτης") και πρώην έδρα του Δήμου Τρίγλιας, στο δυτικό τμήμα της ... νομού Χαλκιδικής. Η απόστασή της από τη Θεσσαλονίκη είναι γύρω στα 50 χιλιόμετρα. Βρίσκεται σε απόσταση 4 χιλιομέτρων περίπου από τη δυτική ακτή της Χαλκιδικής προς τον Θερμαϊκό και η κτηματική περιοχή της εκτείνεται μέχρι την ακτογραμμή. Αριθμεί 3.102 κατοίκους με βάση την απογραφή του 2011[2]. Οι κάτοικοι είναι ντόπιοι, αλλά και πρόσφυγες, προερχόμενοι από την Τρίγλια της Βιθυνίας της Μικράς Ασίας (κοντά στην Προύσα) και από το κοντινό της Τρίγλιας Βελετλέρ (σήμερα Cinarlik koy), καθώς και από το Κίζδερβεντ της Μικράς Ασίας, χωριό κοντά στη Νικομήδεια (σήμερα Ιζμίτ).Ο τόπος κατοικούνταν από τα προϊστορικά χρόνια, όπως καταδεικνύουν τα ευρήματα στην ευρύτερη περιοχή, όπως το κρανίο του Αρχανθρώπου των Πετραλώνων. Στην περιοχή όμως της Νέας Τρίγλιας δεν έχουν γίνει αρχαιολογικές ανασκαφές, με αποτέλεσμα να μη γνωρίζουμε ποια πόλη ήταν στη θέση της. Πιθανολογείται ότι υπήρχε στη θέση της Νέας Τρίγλιας αρχαία πόλη, με το όνομα Σπάρτωλος στη σημερινή περιοχή Πλατάνια. Η ίδια στα βυζαντινά χρόνια ονομαζόταν Ζύλη ή Ζγύλη. Κατά το Γάλλο Λεφόρ , στη θέση του σημερινού οικισμού υπήρχε το Ρουσσαίο (996-1354 ή 1356 μ.Χ. ) το οποίο ήταν αυτοκρατορική γη και κατά το 1117 αποτέλεσε μοναστηριακή ιδιοκτησία.[3].

Η παλιά ονομασία (από τα χρόνια της Τουρκοκρατίας) της Νέας Τρίγλιας ήταν Σουφλάρ και έτσι σήμερα καλείται από τους εντόπιους. Η περιοχή στην οποία υπάγεται το Σουφλάρ ονομάζεται Καλαμαριά και εκτείνεται από τη Θεσσαλονίκη ως την Ποτίδαια . To όνομα Καλαμαριά ερμηνεύεται ως [4] προερχόμενο από το Καλή Μαρία. Έτσι έλεγαν τη Μαρία , αδερφή ηγεμόνα της Μακεδονίας, και σε αυτήν ανήκε η Καλαμαριά.

Η εγκατάσταση προσφύγων στο χωριό Σουφλάρ στα νεότερα χρόνια έγινε μετά το 1922, από κατοίκους προερχόμενους από τη Μικρά Ασία και την Ανατολική Θράκη. Εκτός από τη Νέα Τρίγλια, κάποιοι άλλοι πρόσφυγες εγκαταστάθηκαν στη Ραφήνα Αττικής και έτσι οι δυο πόλεις έχουν άριστες σχέσεις. Πριν την έλευση προσφύγων , το Σουφλάρ είχε περιέλθει στην κατοχή ενός Τούρκου Αγά και στη συνέχεια του Εβραίου Σαούλ Μοδιάνου, για να αγοραστεί από την Ιερά Μονή Βατοπεδίου. Το 1926 το Σουφλάρ έγινε αυτόνομη κοινότητα, μαζί με τα Μικράλωνα (Μπόζαλα) και έλαβε το όνομα Νέα Τρίγλια. Η παλαιά Τρίγλια βρίσκεται στη Μικρά Ασία (στα βορειοανατολικά) και ανάγεται στα προϊστορικά χρόνια, σύμφωνα με τον Τρύφωνα Ευαγγελίδη. Ήταν η Τριγλεία που προήλθε από το Βρύλειο, αρχαιότατη πόλη, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Στη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, εγκαταστάθηκαν Βούλγαροι και Μόγγολοι στη Νέα Τρίγλια. Μάλιστα, δύο κάτοικοι του οικισμού εκτελέστηκαν από Μογγόλους, ενώ το χωριό πυρπολήθηκε από τους Γερμανούς.

Εμφάνιση περισσότερων Απόκρυψη

Μάθετε για το ακίνητο

Στοιχεία επικοινωνίας