Επένδυση σε Real Estate

16 Νοεμβρίου, 2022
0 Comments

Είναι κοινά αποδεκτό ότι, η κατοχή ακίνητης περιουσίας έχει συνδεθεί με το Κύρος, τον πλούτο και την αξιοπιστία. Μαζί με τον χρυσό, ήταν ο ασφαλέστερος τρόπος να διασφαλίσει κάνεις τις οικονομίες του .

Εντωμεταξύ,  μετοχές, κρυπτονομίσματα, έδωσαν πολλές  επιλογές επένδυσης χρημάτων.

Αλλά το Real Estate εξακολουθεί να παραμένει μια από τις πιο ασφαλείς επιλογές,  για μια μακροπρόθεσμη, κερδοφόρα μορφή επένδυσης.

 1.  Ακίνητο ->  η δύναμη των ιδίων κεφαλαίων.
  Το πρώτο από τα βασικά πλεονεκτήματα της επένδυσης σε ακίνητα είναι η δύναμη των ιδίων κεφαλαίων. Ταυτόχρονα, εάν πουλήσετε το ακίνητο την κατάλληλη στιγμή, μπορείτε να έχετε ένα μεγάλο κέρδος. Από την άλλη πλευρά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ίδια κεφάλαια ως μόχλευση για να αυξήσετε ακόμη περισσότερο το επενδυτικό σας χαρτοφυλάκιο

Με ίδια κεφάλαια από ένα ακίνητο, μπορείτε να αγοράσετε το επόμενο για να δημιουργήσετε μηνιαίο εισόδημα και να διπλασιάσετε τα κέρδη σας από ίδια κεφάλαια.

 1. Αξιόπιστη Μακροπρόθεσμη Επένδυση
  Αν και η αγορά ακινήτων παρουσιάζει διακυμάνσεις, είναι μια σταθερή επένδυση που αυξάνεται συνεχώς σε αξία.

 Σε σύγκριση με το χρηματιστήριο, το οποίο είναι μια πολύ ασταθής επένδυση, τα ακίνητα δεν είναι επιρρεπή σε συχνές διακυμάνσεις της αγοράς ή πληθωρισμό. Τα ακίνητα δεν αλλάζουν αμέσως στην τιμή με βάση τις εισφορές κεφαλαίου ή την πολιτική αστάθεια.Τα ακίνητα μια ασφαλή και σταθερή μακροπρόθεσμη επένδυση.

 1. Πληθωρισμός Free
  “O πληθωρισμός έχει ανέβει σε ασυνήθιστα ύψη, η αλήθεια είναι ότι διανύουμε και μια ασυνήθιστη εποχή. Σύμφωνα, πάντως, με τον επικεφαλής της ευρωπαϊκής τράπεζας ………   “Με 8 – 10% πληθωρισμό, σιγουρά η επένδυση σε ακίνητα είναι η μια έξυπνη λύση.Τα ακίνητα σπάνια επηρεάζονται από τις επιπτώσεις του πληθωρισμού, που είναι ένα από τα πιο πολύτιμα οφέλη της επένδυσης σε ακίνητα στις τρέχουσες αγορές. Αντί να επηρεάζονται αρνητικά, οι επενδύσεις σε ακίνητα γενικά αυξάνονται σε αξία μαζί με τον πληθωρισμό.

 1. Παθητικό εισόδημα – Δουλεύουν μόνα τους
  Τα ακίνητα δημιουργούν ένα τακτικό μηνιαίο εισόδημα για τους ιδιοκτήτες – επενδυτές, ανεξάρτητα από το αν ο ιδιοκτήτης ξοδεύει ώρες δουλεύοντας στο ακίνητο ή ζει σε άλλο νομό η χώρα .Η ικανότητα να κερδίζετε χρήματα χωρίς να αφιερώνετε συγκεκριμένο χρόνο στην επένδυση σας σε ακίνητα παρέχει Ελευθερία και χρόνο .Με την κατάλληλη εταιρεία διαχείρισης ακινήτων ή εργαλείο, κάθε μέρος της διαδικασίας μπορεί να είναι απλό και χωρίς άγχος.

 1. Χρηματοδότηση και δημιουργία μόχλευσης.
  Οι επενδύσεις σε ακίνητα είναι σχετικά εύκολο να χρηματοδοτηθούν, ειδικά σε σύγκριση με άλλα περιουσιακά στοιχεία. Μπορείτε να δανειστείτε το 40% έως το 70% του κόστους απόκτησης και τα επιτόκια είναι συχνά κάτω από το αναμενόμενο επιτόκιο απόδοσης επένδυσης. Το 2022, τα μέσα επιτόκια είναι περίπου 4,5%, και τα επιτόκια στεγαστικών δανείων παραμένουν ικανοποιητικά για αρκετά χρόνια.Ένα επιπλέον πλεονέκτημα της επένδυσης σε ακίνητα είναι η δυνατότητα χρήσης χρηματοδότησης – θετική μόχλευση.

 2.  Αποτελεσματικά μέσα αποταμίευσης για έναρξη επαγγελματικής σταδιοδρομίας ή συνταξιοδότηση
  Η επένδυση σε ακίνητα, όταν γίνεται σωστά, είναι ένας έξυπνος τρόπος αύξησης της περιουσίας μας σε μια χρονική περίοδο. Αυτό το καθιστά ιδανική μέθοδο χρηματοδότησης συγκεκριμένων τύπων στόχων, όπως τα κεφάλαια φοιτητικής στέγασης η και τη συνταξιοδότηση.Για παράδειγμα, οι γονείς μπορούν να αγοράσουν ένα ενοικιαζόμενο ακίνητο με υποθήκη 5-10 ετών και να τοποθετήσουν το εισόδημα από ενοίκια σε τραπεζικό λογαριασμό.Το ακίνητο θα μπορούσε να εξοφληθεί αφού ο φοιτητής τελειώσει το πανεπιστήμιο και στη συνέχεια είτε να πουληθεί είτε να χρησιμοποιηθεί για συνεχείς ταμειακές ροές.

Leave a Comment